Návšteva svätého Mikuláša na Kráľovej

Adventný čas je obdobím, kedy sa každý z nás na chvíľu zastaví, otvorí svoje srdce a poteší nielen svojich blízkych a priateľov, ale aj neznámych pocestných. Preto sme sa aj my rozhodli pripraviť pre najmenších aj tých skôr narodených, domácich aj cezpoľných návštevu Mikuláša a jeho družiny spojenú s rozsvietením vianočného stromčeka.

Každoročne v adventnom období prichádza potešiť deti darčekmi na Kráľovej svätý Mikuláš. Tak tomu bolo i tento rok. A neprišiel veru sám. Prišli s ním aj dvaja anjeli a veľký čert. Čerta sa ale nebolo vôbec treba báť, lebo „čertov sa boja iba zlé deti“. Anjeli rozdávali deťom balíčky, a tie za to hovorili Mikulášovi pesničky a básničky. Čert zasa rozdával dospelákom uhlie. Príjemnú predvianočnú náladu navodila i vôňa čerstvo pečených vianočiek a vareného vínka. 

Keďže nie všetky detičky mohli prísť za svätým Mikulášom, ten sa rozhodol navštíviť ich doma. Osobnou návštevou potešil veľa detí aj doma, ako napríklad aj Kamilku ktorá sa veľmi tešila z príchodu svätého Mikuláša.

Takže keď budete poslúchať budúci, rok navštívi aj Vás.